New in 2020

Amblève

La-Passerelle-rivière-été2

De Ambléve ontspringt op het plateau van de Hoge Venen dichtbij Heppenbach en mondt uit in de Ourthe in Comblain-au-Pont. Het parcours heeft een totale lengte van 93 km.

een Typisch Ardennen rivier op onze reis, ze heeft een breedte van 8 tot 20 meter en een diepte van maximaal 2 meter in sommige diepe stukken.

De belangrijkste zijrivieren van het Stavelot-Malmedy gebied zijn de Recht, de Warche en de Eau Rouge.

Wij bieden 15,535 kilometer aan oever in een natuurlijke of semi-stedelijke gebieden.

Aan de rand van de stad Stavelot centrum vindt u diepere stukken lang en plat ,als gevolg van de mens aangelegd.

Eenmaal uit het centrum, de Amblève boek zijn charme in een natuurlijke en heeft vele variaties in stroom, rotsen, diepe gaten, plat traagstromend…

Nieuw vanaf 2015, is een 1000m parcours op de “kleine” Ambléve in Pont-Ligneuville aangeboden. Op dit niveau heeft de Ambléve nog niets ontvangen van de Warche en is daarom veel kleiner; maar de visplaatsen zijn prachtig!

Qua vispopulatie in het gebied vind men vooral forel en vlagzalm, de twee species bezetten het grootste percentage op de rivier en het is niet ongewoon om een ​​bruine forel hebben boven 50 cm in volle stroming.

Sport Fishing gegarandeerd!

Vlagzalm mag men bevissen deze halen wel de zeer respectabele 40cm , maar opgepast, vlagzalm is beschermd en het vissen op de soort is enkel en alleen toegelaten, NO-KILL EN VLIEGVISSEN!

Parallel aan deze twee soorten, witvissen (vairons), kopvoorn en modderkruiper in overvloed voor het plezier van onze forel …

Meer sporadisch, kunnen de diepere pools ook enkele kopvoorn, barbeel of een snoek huisvesten.

Aandacht een zalm herbevolkings-programma wordt gewerkt aan de rivier en de vangsten van  10 tot 20 cm is niet ongewoon.

Samengevat, de Amblève biedt vrije keuze van vistechniek: vlieg,  au-toc, minnow … en waarschijnlijk zal u mooie verrassingen tegenkomen!

De focus op sportvisserij is zeer hard aanwezig …

2014-2