New in 2021

Eau Rouge

eaurouge

Zijrivier van de Amblève, deze stroom van arme Ardennen-soort in het stroomopwaartse gedeelte en rijke Ardennen-soort in de benedenloop, heeft een totale lengte van 15 km. ontstaan op de hoogtes van Francorchamps  (Ster)  daalt de eau rouge heel snel om in Stavelot zich  in de Amblève te Challes te storten.

Zijn uniekheid, in het bijzonder stroomopwaarts van Francorchamps, is de geoxideerde kleur van de oevers en stenen , Afkomstig van bronnen rijk aan ijzeroxide, deze eigenschap, die verdwijnt na een afstand , gaf het zijn naam , “eau rouge “ of “rood water”

Op onze parcours (5880m), dat wil zeggen stroomafwaarts natuurlijk, Eau Rouge heeft een breedte van 3 tot 6 meter en een diepte van 0,2-1,2 m.

Het biedt tal van “posten” voor  zalmachtigen en is zeer aangenaam in het begin van het seizoen. Van mei tot september, de voorkeur aan het water kort na een onweer, bijvoorbeeld.

De vertegenwoordigde soorten zijn hoofdzakelijk bruine forel, rivierkruiper, lamprei en modderkruiper.

Wees extra voorzichtig met de kleinere forel in de “Eau Rouge”  (met name in de visserij “en toc”: weerhaakloos vissen en snel de haak zetten!!! …) want het is een belangrijk paaigebied voor forellen van de Amblève. De laatste  elektrische afvissing door de kreek op “Ulg” 150m lang, meldde net iets meer dan 300 kleinere en grote forellen. Een meer dan uitstekend resultaat!!!

Opgepast, het gebruik van deeg en deeg zijn strikt verboden om het veiligstellen van de aanwezige forelletjes!