New in 2020

Projecten

images

De uitbreiding van onze parcours op de ambleve en zijn bovenlopen (eau rouge,warche,recht) het helpen van de jonge vissen door het plaatsen van rotsen in de verschillende stroompjes om paaiplaatsen te kunnen maken.

Het opwaarderen van de site rondom de vijvers met de steun van stad stavelot , uitzettingen , wedstrijden , familiedagen ,…

Het verbeteren en verhogen van het aantal initiatieven van de jeugd- en jongerenstages.

Het versterken van het verbond tussen de verschillende spelers van de rivier: Contrat de rivière , DNF, FHPA, des pecheurs reunis de basse-bodeux-coo-trois ponts.

Sensibilisering van de moderne visserij , sportief , en vooral NO-KILL ,en het respect voor de natuur.
Reguliere reintroductie van de “originele wilde forellen” door het electrisch afvissen van de bovenlopen en deze vissen te gebruiken in de kwekerij om terug de originele stammen te kunnen uitzetten.

Steunen en volgen van het terugbrengen van zalm en zeeforel naar onze amel.

Steunen en volgen van een project van een “vislift” aan de waterval van coo zodat de vissen de mogelijkheid hebben om de hele rivier vrij kunnen circuleren om zich voort te planten.

Onthaal en organisatie van de wedstrijden op de rivier en de vijvers.

Actieve deelname aan de nieuwe provinciale kwekerij voor de bruine forellen met de dna van forellen van de Amblève: geopend in 2019 met een capaciteit, van maximum 200.000eitjes per jaar, dewelke terug opgezet worden op de Ambleve en zijn bovenlopen. Forellen die capabel zijn om zichzelf voort te planten, een project van lange adem, waarvan we de resultaten over 3 à4 jaar zullen zien.