New in 2021

Onze dagen

Ons vissersbedrijf wordt beheerd door een vrijwilligerscommissie met 13 leden. Een ploeg met dynamiek die met maar één wens , het iedereen zijn plezier laten beleven in de beste omstandigheden.

Dit alles in samenwerking met FHPA (de federatie van het hengelen en visbestand van het ambleve-bekken), met de vereniging, les pêcheurs réunis de Trois-Ponts , met de carpodrome van Nivezé-Spa , gesteund door stavelot en malmedy en hun diensten van toerisme. En door het onderhouden van onze parcours , het organiseren van evenementen samen met de “les pêcheurs réunis de Basse-Bodeux – Coo – Trois-Ponts “, Investering in het “Amblève”-programma voor de herbevolking van forel op provinciale broederij, watercourse ontwikkeling werk…

Et toute raison gardée, cela marche!

En het werkt!!!

De vissers kwamen terug , de ledenlijsten werden terug groter en er werd druk over gepraat… na het achtste volledige seizoen , meer dan 500 leden met jaarkaarten waarvan 180 no-kill werden stonden op de teller voor onze rivieren, en meer dan 100 leden op de vijvers . en de grootste verrassing bleek dat meer dan 100 minderjarigen ons hadden gevonden aan de kant van het water.

Om u verder te kunnen dienen en plezieren , dit is wat u wacht voor 2021!

  • Uitzetting van regenboogforellen op de Ambleve stroomafwaarts van de samenvloeiing met de Warche:in de plaats van de bruine forellen dewelke werden uitgezet zullen de regenboogforellen worden uitgezet op het hele parcours van de samenblmoeiing met de Warche tot aan “bout du monde”. Deze aanpassing is de directe oplossing van de uitzetting van de kleine kweekforellen (originele stam Ambleve) die in grote getallen werden gekweekt in de provinciale kwekerij. De uitzettingen van regenboogforellen staat toe dat men geen enkele bruine forel meer mag bijhouden / doden, een totale NO KILL voor bruine forel dus. De enige vis die nog mag worden meegenomen worden is regenboogforel.
  • 5 uitzetting van fario en regenboogforel 24-35cm (1000 kg in totaal) en 30.000 (10.000 meer dan in 2020) forel 3-5cm stam “Amblève”.
  • Het opzetten van een No Kill gebied op de Warche in Malmedy bij Movie Mills.
  • De tweede editie van “Ardennen Fishing” , een wedstrijd vliegvisen /kunstaas , 2man /ploeg , op al onze waters  , (Amblève en Warche) op datum van 24 april.
  • De “Fly Challenge van de Amblève” , een wedstrijd vliegvissen met ploegen van 3 man ,  in 3 reeksen waarvan eentje de avondstond , afspraak zaterdag 03 juli op de het parcours van La Truite Stavelot-Malmedy en Les Pêcheurs Réunis Trois-Ponts .
  • De zesde editie van «Pêche en Fête» (feestend vissen) rond de vijvers van Stavelot : uitgesteld tot 2022.
  • Deelname aan het clearing- en herontwikkelingsproject van de Stavelotvijvers.
  • 2020 was ook een jubileumdatum voor ons bedrijf: 110 jaar vanaf 10 februari 2020 en het zou gevierd worden!!! De crisis van de Covid die voorbij was, konden we de festiviteiten alleen maar uitstellen. We hopen op zaterdag 4 september 2021 het 111-jarig bestaan met waardigheid te kunnen vieren (bbq, nieuwe kledingmassa, toespraken, jubileumboekje, vuurwerk in muziek van de vijvers…).